Læs TDE & mail liste

Til Daglig Eftertanke, TDE, er en bog, der udgives af Anonyme Alkoholikere. Bogen indeholder citater fra AA’s litteratur og kommentarer. Bogen er opdelt med en side for hver dag i året og benyttes til daglig refleksion. Bogen kan købes i Anonyme Alkoholikeres webbutik, men Anonyme Alkoholikere har også oprettet en gratis e-mail service.

Tilmeld dig til TDE maillisten


24. SEPTEMBER
ÅRVÅGENHED

Vi har set denne sandhed demonstreret igen og igen: »En gang alkoholiker - altid alkoholiker.« Begynder vi atter at drikke efter en ædru periode, er vi på kort tid dårligere stillet end nogensinde. Hvis vi har planer om at holde op, må der ikke eksistere noget forbehold, ej heller nogen skjult forestilling om, at vi en dag vil være immune overfor alkohol.
ANONYME ALKOHOLIKERE, KAP. 3

I dag er jeg alkoholiker. I morgen vil det ikke være anderledes. Min alkoholisme eksisterer i mig nu og altid. Jeg må aldrig glemme, hvad jeg er. Alkohol vil helt sikkert slå mig ihjel, hvis jeg ikke erkender og vedkender mig min sygdom - hver dag. Det er ikke et spil, jeg spiller, hvor det at tabe er et mindre, midlertidigt tilbagefald. Jeg har med en sygdom at gøre, som ikke kan helbredes, men som kan holdes i skak ved daglig accept og årvågenhed.