Læs TDE & mail liste

Til Daglig Eftertanke, TDE, er en bog, der udgives af Anonyme Alkoholikere. Bogen indeholder citater fra AA’s litteratur og kommentarer. Bogen er opdelt med en side for hver dag i året og benyttes til daglig refleksion. Bogen kan købes i Anonyme Alkoholikeres webbutik, men Anonyme Alkoholikere har også oprettet en gratis e-mail service.

Tilmeld dig til TDE maillisten


23. JANUAR
AT HAVE DET SJOVT ALLIGEVEL

... vi er ikke en dyster forsamling. Hvis nykommere ikke kunne få øje på nogen glæde eller fornøjelse i vor livsstil, ville de ikke ønske den. Vi insisterer simpelt hen på at nyde livet. Vi prøver på ikke at hengive os til kynisme over nationernes tilstand, ej heller bærer vi hele verdens problem på vore skuldre.
ANONYME ALKOHOLIKERE. KAP. 9

Når mit eget hus er i orden, synes jeg, at de forskellige områder af mit liv er lettere at klare. Jeg er befriet for den skyld og anger, der tyngede mig i de år, hvor jeg drak, og jeg er fri, så jeg kan påtage mig min rette rolle i universet; men denne tilstand kræver vedligeholdelse. Jeg må standse op og spørge mig selv: »Har jeg det sjovt alligevel?« Hvis jeg finder det vanskeligt eller pinefuldt at besvare det spørgsmål, så tager jeg måske mig selv for alvorligt - og finder det svært at indrømme, at jeg er kommet bort fra at praktisere programmet for at holde mit hus i orden. Jeg tror, at den smerte, jeg oplever, er én måde, min Højere Magt har til at fange min opmærksomhed på, idet Han får mig til at gøre status over min indsats. Den smule tid og anstrengelse det kræver at praktisere programmet - for eksempel at foretage en selvransagelse ved stikprøve, eller gøre en fejl god igen, hvad der end måtte være mest hensigtsmæssigt - er i høj grad umagen værd.