Læs TDE & mail liste

Til Daglig Eftertanke, TDE, er en bog, der udgives af Anonyme Alkoholikere. Bogen indeholder citater fra AA’s litteratur og kommentarer. Bogen er opdelt med en side for hver dag i året og benyttes til daglig refleksion. Bogen kan købes i Anonyme Alkoholikeres webbutik, men Anonyme Alkoholikere har også oprettet en gratis e-mail service.

Tilmeld dig til TDE maillisten

16. JANUAR
AT NÅ BUNDEN

Hvorfor al denne insisteren på, at enhver AA'er først må nå bunden? Svaret er, at kun få mennesker vil gøre et oprigtigt forsøg på at praktisere AA-programmet, hvis de ikke har nået bunden. For det at praktisere AA's resterende elleve Trin er ensbetydende med at vælge holdninger og handlinger, som næsten ingen aktive alkoholikere kunne drømme om at gå ind for.
TOLV TRIN OG TOLV TRADITIONER. FØRSTE TRIN

Det at nå bunden åbnede mit sind, og jeg blev villig til at prøve noget, der var anderledes. Det, jeg prøvede, var AA. Mit nye liv i Fællesskabet var lidt ligesom at lære at køre på cykel for første gang: AA blev min træningscykel og min støttende hånd. Det var ikke, fordi jeg ønskede hjælpen så meget dengang. Jeg ønskede simpelthen ikke at opleve en sådan smerte igen. Mit ønske om at undgå at nå bunden igen var stærkere end mit ønske om at drikke. I begyndelsen var det dét, der holdt mig ædru. Men efter en tid var jeg i gang med at arbejde med Trinene efter bedste evne. Jeg blev snart klar over, at mine holdninger og handlinger var ved at ændre sig - om det så var aldrig så lidt. Én dag ad gangen fik jeg det godt med mig selv - og andre, og min smerte begyndte at fortage sig. Jeg takker Gud for træningscyklen og den støttende hånd, som jeg vælger at kalde Anonyme Alkoholikere.